zaterdag 1 juni 2013

Informatie vliegveld Alicante

Luchtverkeersleiding toren op vliegveld alicante
Luchtverkeersleiding toren op vliegveld alicante
Luchthaven Alicante (Spaans: Aeropuerto de Alicante, Valencia: Aeroport d'Alacant), oorspronkelijk de naam El Altet,
is de zesde drukste luchthaven in Spanje op basis van het aantal passagiers, en de belangrijkste luchthaven voor de provincie Alicante en de Murcia.

De luchthaven ligt op 9 km zuidwesten van Alicante, ongeveer 160 km (99 mijl) ten zuiden van Valencia en 10 km (6.2 mi) oosten van Elche in de gemeente Elche aan de mediterrane kust. Tot tachtig procent van alle passagiersvluchten zijn internationaal.

De grootste aantallen passagiers komen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.
Populaire binnenlandse bestemmingen zijn Madrid, Palma de Mallorca en Barcelona.

Zowel internationale als binnenlandse passagiersvervoer aanzienlijk in het laatste decennium toegenomen.
In 2011, de luchthaven van Alicante behandeld 9.913.764 passagiers, 75.572 vluchtuitvoering en 3011 ton vracht, waardoor het de drukste luchthaven in de Valenciaanse Gemeenschap door het aantal passagiers, en een van de 50 drukste in Europa.

De luchthaven is de vierde grootste basis voor low-cost reus Ryanair met 59 bestemmingen van de luchtvaartmaatschappij. Het grootste aantal passagiers wordt gedragen door Ryanair (3.152.724 passagiers in 2010), gevolgd door EasyJet (1337350).  Air Berlin (620.671) is de afstand derde.

In maart 2011 werd de nieuwe terminal van de luchthaven geopend.  Alle vluchten aankomen en vertrekken van deze nieuwe terminal.  Terminals 1 en 2, die in dienst waren voor de opening van de nieuwe terminal, zijn nu gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten